OKRA ETUSIVU JÄSENET YHTEYSTIEDOT CraftShop In English
Elina Makkonen  Elina Makkonen
Kultaseppämestari TaM

Fiskars

040 590 4375
studio.elina(at)gmail.com
www.elinamakkonen.fi

Studio Elina Makkonen 

Elina Makkonen on Fiskarsin ruukissa työskentelevä kultaseppämestari ja muotoilija. Elina suunnittelee ja valmistaa omaa korumallistoa sekä uniikkeja töitä. Yksityisille asiakkaille tehtävät tilaustyöt sekä muotoilun toimeksiannot yrityksille kuuluvat myös hänen työnkuvaansa.  Syksystä 2011 alkaen Elina on tehnyt yhteistyötä Kalevala Korun kanssa suunnittelemalla heille korumalleja.

Tietty leikkimielisyys ja selkeä muotoilu ovat helposti nähtävissä hänen töissään. Päämateriaaleina Elinan omissa mallistoissa ovat hopea ja luonnonkivet. Uniikkeja koruja sekä tilaustöitä valmistuu myös muista materiaaleista ja jalometalleista. Kaikki korut valmistuvat käsityönä Elinan työhuoneella Fiskarsissa. 

”Olen kiinnostunut ympäröivästä maailmasta ja uusien asioiden kohtaamisesta. Tämä näkyy työskentelyssäni kokeilunhaluna niin työmenetelmien kuin materiaalienkin suhteen. Olen innokas keksimään ratkaisuja muotojen ja osien yhdistämiselle. Kolmiulotteisuus ja pienten yksityiskohtien hiominen ovat minulle mielekästä. Korutaide ja näyttelytoiminta muodostavat myös ison osan identiteetistäni koruntekijänä. ”