OKRA ETUSIVU JÄSENET YHTEYSTIEDOT CraftShop In English
Sari Puhto  
Sari Puhto
Tekstiilisuunnittelija, TAM

+358(0)50 313 2000
sari.puhto(at)helleaalto.fi
www.helleaalto.fi

 

ILOISET, KÄSINPAINETUT TEKSTIILIT

Värit, valo ja lämpö inspiroivat minua työssäni. Suunnittelen ja valmistan Helleaalto-mallistoani työhuoneellani Helsingin Töölössä. Mallistoon kuuluu erilaisia laukkuja, asusteita, kattaus- ja sisustustekstiilejä. Rakastan kirkkaita värejä ja mielenkiintoisia väriyhdistelmiä. Kuosini ovat skandinaavisen pelkistettyjä, usein 2- tai 3-värisiä. Painan käyttämäni puuvilla- ja pellavakankaat käsin ja myös ompelen itse suurimman osan tuotteista. Pyrin nuorekkaaseen ja tyylikkään ajattomaan jälkeen. Toivon tuotteideni tuovan silmäniloa ja piristävän käyttäjänsä arkipäivää.

Perustin toiminimeni Studio Helleaalto valmistuttuani Taideteollisesta korkeakoulusta v. 1999. Aikaisemmin olin valmistunut tekstiilialan artesaaniksi. Tuotteitani myydään useissa taidekäsityöliikkeissä eri puolilla Suomea. Painokuoseja olen suunnitellut myös tekstiiliteollisuuteen.

Olen osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin uniikkitöilläni. Viimevuosina olen kiinnostunut etenkin farkusta eri tavoin käsiteltynä materiaalina. Olen purkanut käytettyjä vaatteita ja koonnut niitä uudestaan esim. seinätekstiiliksi. Näyttelytöissäni käytän myös työläämpiä tekniikoita, kuten aplikointia ja kirjontaa.